Arde caloriile purtand culoare ROSIE

Bluza rosie cu broderieDe s-ar fi facut publice studiiile astea mai de demult, cu siguranta traiam intr-o lumea mai frumoasa si mai colorata. Si savuram si pe indelete cina savuroasa , fara mustrari de constiinta pentru autosaboarea dietei cu gustari disociate…

Cercetariile stiintifice de domeniul psihologiei au ajuns la concluzia ca influenta culorii rosii asupra sistemului nevos nu se reduce doar la reactiile taurilor in jocurile cu toreadori, ci chiar ajuta la slabit !

Conform statisticilor ,expunerea vizuala la culoarea rosie ajuta la stimularea glandelor neuronale si a adrenalinei .Teoretic este culoarea ideala de purtat in timpul sedintelor de sport , plimbare prin parc sau aleratul pe banda . Rosul , este o culoare energizanta, dar ca si orice esenta tare, se administreaza sanatos in doze mici, la fel si cantitaea de culoare purata trebuie sa fie moderata. Prea mult rosu poate agita si stresa si poate chiar starni nervozitatea .

Practic, prin surplusul de energie pe care il ofera, si aportul de adrenalina, automat facem mai multa miscare si gandim mai bine. Cum bine spuneau stramosii nostri “ mens sana in corpore sano” sau mai pe romaneste , “ mine sanaoasa in corp sanatos “.

Culoarea Rosie accelereaza bataile inimii si totodata pulsul si ritmul respiratiei. Numai bine pentru o pereche de capri stretch si un tank top de purtat la sedinele de aerobica sau Zumba. In acelasi timp creste apetitul dar si metabolismul asa ca la o cina romantica mai pe seara ar merge sa te rasfeti cu toata portia de King Prawns si ananas . Ca daca tot e dieta inteligenta macar sa fie si la fel de trendy si de shic.

Cromoterapia, sau terapia prin culoare , este o stiinta inovatoare care s-a infiintat ca sprijinind medicina alternativa , alaturi de medicina Ayurvedica veche de mii de ani, sau Aromoterapia orientala, medicina Chinezeasca , leacurile babesti sau in termenii elevati, medicina Homeopatica.