Scurt ghid de curatare si intretinere a blugilor pe termen lung

Blugi OriginalCrezi sau nu, exista o metoda corecta de a curata blugii, asa ca, daca vrei sa le mentii culoarea si calitatea pe termen lung, trebuie sa stii cum se curata corect jeansii.

Ştim, să îi arunci în maşina de spălat şi în uscător este o operaţiune simplă şi la îndemâna oricui, dar acest lucru nu-i recomandat deoarece apa caldă afectează blugii, în sensul că aceştia se micşorează şi se decolorează. In randurile de mai jos vom incerca sa raspundem la intrebarea cum se curata/spala corect blugii?

FOTO: www.PAKO.RO / Blugi denim la doar 99 RON

Deci, în loc să urmezi calea uşoară, citeşte eticheta de pe pantaloni şi vezi la ce temperatură trebuie spălaţi şi uscaţi blugii. Alte sfaturi de întreţinere a blugilor pe care trebuie să le aplici dacă vrei să te bucuri pe termen lung de pantalonii denim sunt următoarele:

Spală blugii ocazional, nu după fiecare purtare. Dacă murdăria cauzată de praf, transpiraţie sau diverse pete nu este evidentă, probabil blugii nu sunt chiar atât de murdari.

Evită mașina de spălat pe cât posibil. Dacă într-adevăr trebuie să o foloseşti, întoarce blugii pe dos și spală-i doar pe setarea cea mai delicată. Maşina automată are opţiunea „ţesături delicate”. Foloseşte-o şi reglează temperatura apei la maxim 40 de grade.

Nu lăsa blugii în uscător. Fie îi agăţi afară la uscat dacă este o zi frumoasă, cu condiţia să îi fereşti de soare, fie îi întinzi la uscat pe suportul special de rufe.

Evită săpunul de rufe. În contact cu ţesăturile, săpunul afectează culoarea blugilor, de aceea atunci cand blugii chiar au nevoie de o spălare intensă, este recomandat să foloseşti în loc de săpun sau detergent o soluţie de curăţare naturală cum este oţetul. Acesta menţine vie culoarea pantalonilor.

Înmoaie blugii în apă rece amestecată cu o ceașcă de oțet timp de aproximativ o oră, apoi lasă-i la uscat după ce i-ai scuturat de apă ca să nu se şifoneze. Nu îţi face griji, mirosul de oțet se va risipi în momentul în care aceştia se usucă. Dacă este nevoie să utilizezi mașina de spălat, seteaz-o la temperatura minimă și adaugă oțet în ea.

Spală blugii de mană. Dacă nu vrei să utilizezi oţet şi eşti împotriva acidului acetic, atunci spală blugii manual cu apă caldă şi un detergent blând. Înmoaie blugii într-o cadă cu apă călduţă timp de 20 de minute apoi clăteşte-i. Stoarce-i de apa în exces fără a-i şifona prea tare și atârnă-i la uscat.

Îndepărtează pata la spălătorie, fără să înmoi blugii integral. Dacă blugii s-au murdărit într-un singur loc, foloseste o carpă umedă pentru a uda zona şi curăţă pata fără a aplica un tratament integral pantalonilor.

Urmand sfaturile din acest ghid, blugii nu se vor deteriora prea curand.

 

 

 

Un comentariu la “Scurt ghid de curatare si intretinere a blugilor pe termen lung

Comentariile sunt închise.